Ebben a világ számára fájdalmas időszakban meditációt ajánlunk, hogy segítsen nekünk a szilárdság és a stabilitás ápolásában, hogy megnyissuk szívünket, együttérzést sugározzunk, és támogassunk mindenkit, aki háborútól és más katasztrófáktól szenved. Az együttérzés nagyszerű energiája képes lehűteni a haragot, a gyűlöletet és az erőszakot.

Azzal kezdjük, hogy egyenesen ülünk, és finoman követjük a be- és kilégzésünket. Ellazítjuk a testünket, és figyelmünket fokozatosan az alhasunkra összpontosítjuk, fokozatosan leeresztve az energiát az alhasunkba, amely az energiaközpontunk és gyökerünk.

 • Hagyom, hogy a testemben lévő energia az alhasamba süllyedjen, és belélegzem.
  Elképzelem, ahogy a gyökerek a testem alatt a földbe nyúlnak, és kilélegzem.

 • Mélyen kapcsolódva a Földhöz, belélegzem a levegőt.
  Hagyom, hogy az energia mélyebbre süllyedjen a Földbe, és kilélegzem.

 • Még stabilabbnak, szilárdabbnak, békésebbnek érzem magam, és meghívok mindenkit, aki háborús övezetekben szenved, hogy üljön velünk együtt.
  Meghívok minden izraelit és palesztint, hogy üljön velünk együtt, a stabilitás és a szilárdság jegyében.

 • Mélyen gyökeret eresztünk a Földben, hogy a harag, a gyűlölet, a szomorúság, az elkeseredés és a reménytelenség ne tudjon megmozdítani minket.
  Szilárdságunkkal nem hagyjuk, hogy ez a háború elragadjon bennünket, és nem hagyjuk, hogy áldozatokká váljunk.

 • Az ember nem az igazi ellenségünk. Az igazi ellenségünk a bennünk lévő gyűlölet, erőszak és tudatlanság.
  Mélyen kötődöm a Földhöz. Nagyon stabil és szilárd vagyok.

 • Most meghívom barátaimat Ukrajnából, Oroszországból, Szíriából, Afganisztánból, Jemenből, Szomáliából és a Föld minden háború sújtotta helyéről, hogy üljenek közénk.
  Meghívom a földrengés, tűzvész, árvíz és más katasztrófák által elpusztított helyekről érkező barátaimat, hogy üljenek közénk.

 • Szilárdan és megingathatatlanul fogunk együtt ülni, gyökereink mélyen a Földbe kapcsolódnak, így ezek a nehézségek nem tudnak minket elragadni vagy áldozattá tenni.
  Szilárd vagyok, mint egy hegy, mentes minden gyűlölettől, mentes minden erőszaktól.

 • Engedem, hogy az együttérzés energiája a szívemből kiáradjon, átöleljem önmagamat és mindazokat, akik megrázkódtatásokon, erőszakon és halálon mennek keresztül.
  Az együttérzés energiája öleljen át mindannyiunkat a Földön, hogy segítsen meggyógyulni és átalakítani nehézségeinket.

 • Az együttérzés nagy energiája segítsen lehűteni a gyűlöletet, a haragot, az erőszakot, hogy a háborús övezetekben minden barátot megvédhessünk.
  A Buddha így tanította: "A gyűlölet nem válasz a gyűlöletre; csak a szeretet és az együttérzés ad választ a gyűlöletre. Ez az örök igazság, az örök törvény."

 • Mindig lehetséges az együttélés. Mindig lehetséges leülni és megbeszélni a kölcsönös megbékélés útját, hogy megoldást találjunk gondjainkra.
  Mindenki nyissa meg a szívét a Földön, hogy meglássa a fényt, Isten fényét, a jóság, a szépség és az igazság fényét.

 • Folytatjuk szilárdságunk és megingathatatlanságunk ápolását, hogy most azonnal támogatást nyújthassunk mindazoknak, akik az emberek és a természet közötti konfliktusoktól szenvednek.
  Az egyetlen kiút a mi békénk, szilárdságunk, stabilitásunk.

 • Ezzel az energiával nyújtunk segítséget; támogatjuk a szenvedőket.
  Szívünk minden együttérzésével öleljük át őket.