A szangha élete

A szangha tagjai az éves elvonulásokon tanultak alapján gyakorolnak. Havonta egyszer találkozunk, a program meditációból, éneklésből, egy szertartás vagy ceremónia elvégzéséből és megosztásból (ennek keretében a gyakorlás során szerzett tapasztalatainkat mondjuk el) áll. Rendszeresen sor kerül további szangha programokra is, kirándulásra, közös étkezéssel és beszélgetéssel összekötve.

2020-ban a találkozások az online térben történtek a Covid járvány miatt, szokásosan havonta. De a járvány elmúltával a személyes havi találkozók folytatódnak. Lehetőség van hetente részt venni, online módon, egy közös meditáción, ahová a nem szangha tag érdeklődőket is várják a szervezők.

A tagok közötti megegyezés alapján a szangha tagjává az válhat, aki részt vett egy (tavaszi vagy nyári) elvonuláson, vagy már ebben a tradícióban gyakorol hosszabb ideje.

2011-től saját weboldala is van a szanghának, és ettől az időponttól Szelíd Mosoly Buddhista Szangha nevet vette fel. 2012-től pedig a Facebookon is jelen vagyunk.

2020 november 20.-án a Buddha FM rádió riportot készített a szangha három tagjával. Lehotzky Mártával, Makai Istvánnal és Mondok Árpáddal Bende Zsuzsanna beszélgetett. A riport az alábbi lejátszóval hallgatható meg:

Buddha FM riport: