Gyakorlatok

Szangha összejöveteleken, elvonulásokon, meditációkban végzett gyakorlatok.

Metta meditáció

A metta-meditáció a megértés, a szeretet és az együttérzés kimunkálása azáltal, hogy mélyre tekintünk először önmagunkért, majd másokért. Ha szeretjük és gondozzuk önmagunkat, akkor sokkal hasznosabbá válhatunk mások számára. A metta-meditációt gyakorolhatjuk részben vagy egészben. Már egyetlen sora is több együttérzést és gyógyulást hoz a világnak.

Bővebben ...

Az öt éber figyelem gyakorlat

Az öt éber figyelem gyakorlat a globális spiritualitás és etika buddhista felfogását tükrözi. A gyakorlatokban konkrétan megjelennek a Buddha tanításai a Négy nemes igazságról és a Nemes nyolcrétű ösvényről, a helyes megértés és az igaz szeretet útjáról, mely önmagunk és a világ gyógyulásához, átalakulásához és boldogságához vezet.

Bővebben ...

A tizennégy éber figyelem gyakorlat

Az átdolgozott tizennégy éber figyelem gyakorlat
Ezt a változatot Thẩy a nagy beavatási szertartáson használta 2012 februárjában Plum Village-ben.

A tizennégy éber figyelem gyakorlat a Kölcsönös Létezés Rendjének esszenciája – az utunkat mutató fáklyafény, a bennünket szállító csónak, a minket vezető tanító. E gyakorlatok segítenek megérinte
nünk a kölcsönös létezés természetét minden létezőben, és meglátnunk, hogy boldogságunk nem különül el mások boldogságától.

Bővebben ...

A Föld három érintése

Megérintem a földet, és kapcsolatba kerülök a szellemi és vér szerinti őseimmel és utódaimmal.

(Harang. Mindenki megérinti a földet.)
Látom szellemi tanítóimat, mind az élőket, mind a már eltávozottakat...

Bővebben ...