“Plum Village 3 Kincs-Völgyben” - RENDHAGYÓ ELVONULÁS (2019)

2019. június 18-23. között

“Plum Village 3 Kincs-Völgyben” - RENDHAGYÓ ELVONULÁS-ra hívunk, melynek címe:

 BÉKE ÖNMAGADBAN, BÉKE A VILÁGBAN


Holland tanítónk, Jan Boswijk meghívására idén Chân Pháp Ung Thich, Plum Village egyik legnépszerűbb dharma tanítója, és két szerzetes társa, Brother Tu Phuoc, és Brother Dao Kien lesznek vendégeink.

A Franciaországban lévő Plum Village az a hely, ahol Thich Nhat Hanh  létrehozta szerzetesekből, és világi tanítókból álló Szangháját, miután szülőhelye, Vietnám elhagyására kényszerült.

Ezen az elvonuláson Thich Nhat Hanh közvetlen tanítványai, három szerzetes és további két holland világi tanító: régi barátunk Hilly Bol és a tavaszi elvonulásunkon már megismert Françoise Pottier csatlakozik hozzánk.

3 Kincs-Völgy csodálatos környezetet biztosít számunkra ehhez.

Az elvonulás költségeit idén is önköltségi áron számoljuk ki: a kőházban 64.000 Ft, sátorban 47.000 Ft a hat nap, öt éjszaka, napi háromszori étkezéssel. A szerzetesek tanításaiért az elvonulás ideje alatt “dana”-t, adományt gyűjtünk, régi buddhista hagyományok szerint.

A jelentkezéseket a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre várjuk. További részleteket ezek után fogjuk megosztani azokkal, akik jelezték részvételi szándékukat.

A Szelíd Mosoly Buddhista Szangha, Thich Nhat Hanh hagyományait követve 12 éve gyakorol együtt. Évente két - egy hosszabb nyári, és egy rövidebb tavaszi - elvonulást tartunk Jan Boswijk és Hilly Bol buddhista tanítók vezetésével.

Gyakorlásunk központi eleme a zen légzésfigyelés ( csöndes, vezetett és sétáló meditációk ), emellett éber figyelem gyakorlatokat ( 5 illetve 14 Éber figyelem gyakorlat, 40 Támaszték ) tanulmányozunk, és gyakorolunk.  A gyakorolt szertartások ( A Föld három érintése, Ősök szertartása, étkezések alatti gyakorlat ) éber figyelmünket, és a dolgok mélyére tekintés képességét segítenek fejleszteni önmagunkban.

Szeretettel várunk!


https://www.szelidmosoly.hu       Szelídmosoly a Facebookon        http://www.haromkincsvolgye.hu

 Három Kincs Völgye megközelítése