Cuong Lu zen tanító előadása

Érintsük meg a boldogságot és alakítsuk át a szenvedést
Cuong Lu zen tanító előadása

2016. február 5-én, pénteken 18.00-20.30
Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartásterme,
Budapest IX. Börzsöny u. 11.

cuong

Ezen az estén a buddhizmus tanításai alapján nyerhetünk mélyebb bepillantást a boldogság és a szenvedés mibenlétébe. Időnként képtelenek vagyunk kapcsolatba kerülni a boldogságunkkal. Ott van, de nem látjuk. Keressük, pedig már megvan. Eközben képtelenek vagyunk elengedni a szenvedésünket. Ha felismerjük a szenvedésünk valódi természetét, akkor képesek leszünk azt békévé és örömmé alakítani.

Cuong Lu 47 éves, Vietnamban született. Thich Nhat Hanh zen-mester tanítványa, 16 éven át gyakorolt szerzetesként Plum-Village-ben. Jelenleg Hollandiában él feleségével és gyermekeivel, börtönlelkészként dolgozik és dharmatanítóként is népszerűvé vált. A Dharmát csodálatos útként ajánlja a mindennapok békésebbé tételére. Első alkalommal tart programot Magyarországon.

Mindenkit szeretettel várunk, akit érdekelnek a buddhizmus tanításai és gyakorlata. Semmiféle előzetes ismeret nem szükséges. Cuong angolul elhangzó szavait tolmács fordítja.

A részvétel ingyenes, de – amennyiben tetszett az előadás – adományt Cuong számára szívesen veszünk (javasolt összeg: 500-1000 forint).

Előzetes jelentkezés nem szükséges, de örömmel vesszük, ha jelzed részvételi szándékodat Danka Miklósnál, a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

A Főiskola megközelítése