Buddhista elvonulás Jan Boswijk vezetésével 2015

Buddhista elvonulás Jan Boswijk vezetésével
2015. június 30. – július 5.

thich nhat hahn 1 peace jan boswikj 3


Jan Boswijk mestere Thich Nhat Hanh vietnami zen szerzetes, a Lâm Tê՛ Dhyana Iskola 42. generációjának tanítója, akinek sok ezer követője van világszerte. 2004-ben Jan egy szertartás keretében „lámpást kapott” tőle, ami dharma tanítóvá avatta ebben a tradícióban.

A 2007 óta minden évben megtartott elvonulások nyomán létrejött a Szelíd Mosoly Szangha, melynek keretei között együtt gyakorolunk. Az elvonulást a Szangha tagjai szervezik.

Az elvonulás lehetőséget nyújt lelassulásra, pihenésre, épülésre. Ebben a légkörben a közvetlen tapasztalat által válnak érthetőbbé a buddhizmus tanításai és a buddhista pszichológiába is bepillantást nyerhetünk. A programban különféle (ülő, vezetett ill. sétáló) meditációs gyakorlatok, dharma beszédek, kisebb csoportokban folytatott beszélgetések, „nemes csend” időszakok, szertartások és éneklés kapnak helyet. Jan angolul elhangzó szavait tolmács fordítja.

Az elvonulás – világnézettől függetlenül – mindenki számára ajánlott, aki érdeklődik a buddhista meditáció gyakorlása iránt. Előzetes tapasztalat nem szükséges, ugyanakkor tapasztalt gyakorlókat is szeretettel várunk.

A program június 30-án kedden délután kezdődik és július 5-én vasárnap a délutáni órákban ér véget. Teljes ellátás lesz, napi három alkalommal vegetáriánus étkezés. Az elvonulás helyszíne a Pannonhalmi Bencések Szent-Jakab zarándokháza, elhelyezés az épületekben lévő hálótermekben. Lehetőség van sátrazásra is.

Az étkezési és szállásköltséget is magában foglaló részvételi díj 37 ezer forint lesz. Ebből 17 ezer forintot előlegként kérünk befizetni május 10-ig, a fennmaradó részt a helyszínen, az elvonulás kezdetén.


Jelentkezés Lehotzky Mártánál, a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen (tel: 30/2805617).
 

Pannonhalma megközelítése