„Így vagy csodálatos, amilyen vagy. Ne próbálj hát másnak látszani.
Az, amit keresel, már benned van. Nem a külvilágban kell felkutatnod.

Itt van minden: a jelen pillanatban."

                                                                                                                                               (Thich Nhat Hanh)

 

Kedves Látogató!

 

Ez a honlap Thich Nhat Hanh zen buddhista mestert és a tanításai szellemében Magyarországon működő szanghát mutatja be.

Tavaszi elvonulás 2020

Az elvonulás helyszine:

Tűzmadár Ház

1097 Budapest, Albert Flórián út 5-7. 
Szent László Kórház 1. pavilon

Tűzmadár Alapítvány
www.tuzmadaralapitvany.hu

Időpont:
2020 február 15-16
Az elvonulás 2020 február 15.-én 10 órakor kezdődik, és 16.-án 16 órakor fejeződik be. Az elvonulás nem ott alvós, az elvonulás szállást nem biztosít

Jan Boswijk és Hilly Bol holland buddhista tanítók vezetésével a  Szelidmosoly Szangha már hagyománnyá vált tavaszi elvonulása ez, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk. Thich Nhat Hanh tanításait közvetítik ők számunkra a lehető leghitelesebb módon, és erősítik, támogatják a közösséget. A vegetáriánus ebédet is tartalmazza a két nap 19000 forintos költsége. Egy nap 10000 forintba kerül. A jelentkezési szándékokat érkezési sorrendben fogadjuk, és szükséges a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.címen megerősíteni.

 

 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szelídmosoly a Facebookon

Heti idézet

Nincs sár, nincs lótusz

Haragunk és szenvedésünk átalakítása teszi lehetővé a boldogságot. Szenvedés nélkül nincs boldogság. Szükségünk van a sárra, amelyből a lótusz virága kihajt, különben képtelen gyökeret ereszteni. Haragunk és szenvedésünk a sár, amit felhasználhatunk a boldogság, az együttérzés és a megértés táplálására. Ha tudjuk miként alakítsuk át szenvedésünket , akkor sokkal kevesebbet szenvedünk. A sár átalakul lótuszvirággá. Ahhoz, hogy együttérzést teremts, meg kell értened és át kell ölelned a saját szenvedésedet. Ne próbálj megszabadulni a szenvedésedtől. Tartsd gyengéden, akár anya síró gyermekét, és nézz a mélyére. Akkor a belátás kibomlik. Minden ember tele van haraggal és szenvedéssel. Amikor nem tudjuk miként kezeljük haragunkat: tovább szenvedünk, s másoknak is szenvedést okozunk. Amikor valaki sebet ejt rajtunk: első reakciónk, hogy meg akarjuk büntetni vagy megsebezni. Ám ha belátjuk, hogy a másik már szenved, akkor mi sem akarjuk, hogy tovább szenvedjen. Meghallgatva a benned és a másikban rejlő szenvedést, lehetővé válik az együttérzés feltámadása. Amikor szívedben feltámad az együttérzés, akkor tested minden sejtjében megindul a gyógyulás: a harag és a szenvedés átalakul.

Forrás: Thich Nhat Hanh (2017). „How to fight”. Paralax Press, Berkeley, California.

r_image113.jpg

A weboldalon cookie-kat használunk a jobb működés érdekében