„Így vagy csodálatos, amilyen vagy. Ne próbálj hát másnak látszani.
Az, amit keresel, már benned van. Nem a külvilágban kell felkutatnod.

Itt van minden: a jelen pillanatban."

                                                                                                                                               (Thich Nhat Hanh)

 

Kedves Látogató!

 

Ez a honlap Thich Nhat Hanh zen buddhista mestert és a tanításai szellemében Magyarországon működő szanghát mutatja be.

Nyári elvonulás 2019

“Plum Village 3 Kincs-Völgyben” - RENDHAGYÓ ELVONULÁS
2019. június 18-23. között

BÉKE ÖNMAGADBAN, BÉKE A VILÁGBAN

Holland tanítónk, Jan Boswijk meghívására idén Chân Pháp Ung Thich, Plum Village egyik legnépszerűbb dharma tanítója, és két szerzetes társa, Brother Tu Phuoc, és Brothe Dao Kien lesznek vendégeink.

Ezen az elvonuláson Thich Nhat Hanh közvetlen tanítványai, három szerzetes és további két holland világi tanító: régi barátunk Hilly Bol és a tavaszi elvonulásunkon már megismert Françoise Pottier csatlakozik hozzánk.

Az elvonulás 2019 június 18-tól (kedd), 23-ig (vasárnap) tart. A Három Kincs Völgyében gyönyörű természeti környezetben vegetáriánus étkezés, kényelmes szállás segíti gyakorlásunkat, elmélyülésünket.
 

Részletekhez kattintson IDE!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szelídmosoly a Facebookon

Heti idézet

A Szangha védelme és erősítése

Tudatában lévén annak, hogy a Szangha lényege és célja a megértés és együttérzés gyakorlása, eltökéltek vagyunk abban, hogy a buddhista közösséget nem használjuk személyes hatalom- vagy haszonszerzés céljára, és nem alakítjuk a közösséget politikai eszközzé. Egy spirituális közösség tagjaiként azonban nyíltan állást kell foglalnunk az elnyomás és az igazságtalanság ellen. Törekednünk kell a helyzet elfogulatlan megoldására anélkül, hogy bárkinek a pártjára állnánk a konfliktusban. Elköteleződünk amellett, hogy a kölcsönös létezés látásmódját alkalmazzuk, és megtanuljuk magunkat és másokat a Szangha egyetlen testének sejtjeiként látni. A Szangha testének igazi sejtjeként erősítjük az éber figyelmet, az összpontosítást és a belátást önmagunk és az egész közösség növekedése érdekében, és ezáltal mindannyian a Buddha-test sejtjei is vagyunk. Tevékenyen építjük a testvériséget, egyetlen folyóként áramlunk együtt, és azért gyakorlunk, hogy megerősítsük a három valódi hatalmat—a szeretetet, a megértést és a szenvedés megszüntetését—a kollektív felébredés megvalósítása érdekében.

Az átdolgozott tizennégy éber figyelem gyakorlat 10. gyakorlata. A tizennégy éber figyelem gyakorlat a Kölcsönös Létezés Rendjének esszenciája – az utunkat mutató fáklyafény, a bennünket szállító csónak, a minket vezető tanító. (Ezt a változatot Thẩy a nagy beavatási szertartáson használta 2012 februárjában Plum Village-ben.)

r_image041.jpg

A weboldalon cookie-kat használunk a jobb működés érdekében