Buddhista elvonulás Jan Boswijk vezetésével 2014

Buddhista elvonulás Jan Boswijk vezetésével
2014. augusztus 26 – 31.

thich nhat hahn 1 peace jan boswikj 3


Jan Boswijk mestere Thich Nhat Hanh, a Franciaországban (www.plumvillage.org) élő vietnami zen szerzetes, költő, író, békeaktivista, akinek sok ezer követője van világszerte. 2004-ben Jan egy szertartás keretében „lámpást kapott” tőle, ami dharma tanítóvá avatta ebben a tradícióban.

A 2007 óta minden évben megtartott elvonulások eredményeként létrejött a Szelíd Mosoly Szangha, melynek keretei között együtt gyakorolunk.

Az elvonulás lehetőséget nyújt lelassulásra, pihenésre, épülésre. Ebben a légkörben a közvetlen tapasztalat által válnak érthetőbbé a buddhizmus tanításai és a buddhista pszichológiába is bepillantást nyerhetünk. A programban különféle (ülő, vezetett ill. sétáló) meditációs gyakorlatok, előadások és tanítások, kisebb csoportokban folytatott beszélgetések, „örömteli” közös munka, „nemes csend” időszakok, ceremóniák és éneklés kapnak helyet. Jan angolul elhangzó szavait tolmács fordítja.

Az elvonulás- világnézettől függetlenül- mindenki számára ajánlott, aki érdeklődik a buddhista meditáció gyakorlása iránt. Előzetes tapasztalat nem szükséges, ugyanakkor tapasztalt gyakorlókat is szeretettel várunk.

A program augusztus 26.-án kedden délután kezdődik és 31.-én vasárnap a délutáni órákban ér véget. Teljes ellátás lesz, napi három alkalommal vegetáriánus étkezés.

Az elvonulás helyszíne a Pannonhalmi Bencések Szent-Jakab zarándokháza (http://szentjakabhaz.hu). Újonnan épült egyszerű, kitűnő minőségben épített házak, fából készült bútorzattal. Kellő tagoltságú és intimitású, illetve igény szerint kollektív, nagyon letisztult térben érezhetjük magunkat. Az örömteli munkának is megvan a tere, lehetősége. Sétáló meditációt az arborétumban, illetve a nagy kertben végezhetünk.

Az étkezési és szállásköltséget is magában foglaló részvételi díj 35 ezer forint lesz. Ebből 15 ezer forintot előlegként kérünk befizetni június végéig (részletek később), a fennmaradó részt a helyszínen, az elvonulás kezdetén.


Jelentkezés Lehotzky Mártánál, a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen (t: 30/2805617).

www.facebook.com/events/1429424707314535/
 

Pannonhalma megközelítése