Thich Nhat Hanh, 1926.10.11. - 2022.01.22.

Mély, tudatos lélegzettel jelentjük be szeretett tanítónk, Thay Nhat Hanh elhunytát 2022. január 22-én 00:00 órakor a vietnami Huếban lévő Từ Hiếu templomban, 95 éves korában.

thay
Thay a legkülönlegesebb tanító volt, akinek békéje, gyengéd együttérzése és fényes bölcsessége milliók életét érintette meg. Akár elvonulásokon, nyilvános előadásokon, könyvein és online tanításain keresztül találkoztunk vele — vagy egyszerűen csak hihetetlen életének történetén keresztül —, láthatjuk, hogy Thay egy igazi bodhiszattva volt, a béke és a gyógyulás hatalmas ereje a világban. Thay forradalmár is volt, a buddhizmus megújítója, aki sohasem felhígította, hanem mindig mélyére ásott a buddhizmus gyökereinek, hogy előhozza annak hiteles ragyogását.

Thay mindannyiunk számára megnyitotta az elkötelezett és alkalmazott buddhizmus gyönyörű útját: az Öt Éber Figyelem Gyakorlatának és a Kölcsönös Létezés Rendje Tizennégy Éber Figyelem Gyakorlatának útját. Ahogy Thay mondaná: "Mivel láttuk az ösvényt, nincs többé mitől félnünk". Tudjuk, merre tart az életünk, tudjuk, mit kell tennünk és mit nem, hogy enyhítsük a szenvedést önmagunkban, másokban és a világban; és ismerjük a megállás, a mélyre tekintés és az igazi öröm és boldogság létrehozásának művészetét.

Most itt a pillanat, hogy visszatérjünk a tudatos légzéshez és járáshoz, hogy a béke, az együttérzés és a hála energiáját generáljuk, hogy felajánljuk szeretett Tanítónknak. Ez egy olyan pillanat, amikor menedéket találhatunk spirituális barátainkban, helyi szanghánkban és közösségünkben, valamint egymásban.

Meghívunk benneteket, hogy csatlakozzatok globális közösségünkhöz online, ahogy január 22-én, szombaton kezdődően öt napon át tartó gyakorlással és szertartásokkal emlékezünk meg Thay életéről és örökségéről, amelyeket ÉLŐBEN közvetítünk a vietnami Hue-ból és a franciaországi Plum Village-ből. További részletekért kérjük, tekintsd meg weboldalunkat: www.plumvillage.org/memorial.

Mindannyian határozzuk el, hogy az elkövetkező napokban mindent megteszünk, hogy az odafigyelés, a béke és az együttérzés energiáját hozzuk létre, hogy elküldhessük szeretett Tanítónknak.

Az elkövetkező órákban Plum Village weboldalán közzéteszünk néhány inspiráló éneket, szöveget és a tudatosság gyakorlásához szükséges forrást, hogy támogassunk benneteket abban, hogy a helyi szanghával együtt a tudatosság és az együttérzés kollektív energiáját ébresszétek fel, és létrehozzátok a saját szertartásotokat vagy foglalkozásotokat a Tanítónk tiszteletére. Ahogy Thay mindig is tanította, semmi sem fontosabb a testvériségnél, és mindannyian tudjuk, hogy a kollektív energia mekkora erővel bír.

Ha csatlakozni szeretnél hozzánk az elkövetkező napokban a közös gyakorlás ezen időszakában, kérjük, iratkozz fel a nemzetközi e-mail listánkra, hogy további frissítéseket kapj: https://bit.ly/3fJx7pd.

Szeretettel, bizalommal és összetartozással,

A franciaországi Plum Village szerzetesei és női szerzetesei.