Buddhista elvonulás Jan Boswijk és Hilly Bol vezetésével

2018. június 26 - július 1. Három Kincs Völgye

Jan Boswijk több, mint tíz éve tart évente két elvonulást Magyarországon. Jan, holland pszichológus - buddhista tanító, 2004-ben egy szertartás keretében „lámpást kapott” mesterétől, Thich Nhat Hanh vietnami zen szerzetestől, a Lam Te Dhyana Iskola 42. generációjának tanítójától, akinek sok ezer követője van világszerte. Ezzel Jan dharma tanítóvá vált ebben a tradícióban, ugyanúgy, ahogy Hilly Bol 2016-ban. Hilly több évtizede vezet elvonulásokat Hollandiában Jannal karöltve, gyakorolja a buddhizmust, s kórházakban végez önkéntes segítői munkát.

Jan elvonulásain ennek a tradíciónak hagyományaihoz, tanításaihoz, rituáléihoz kerülhetünk közelebb. Egy olyan irányzata ez a zen buddhizmusnak, amely szelíd útja a befelé fordulásnak, a meditáció hétköznapi alkalmazásának életünkben, nem utolsósorban a buddhista, illetve nyugati pszichológia hatékony ötvözetének.

Jan személyisége ösztönzőleg hatott közösségünk létrejöttére is, s a Szanghán belüli együtt-működésünkre, a tanítások egyéni eszközökkel való feldolgozására, életmóddá tételére.

Csöndes, vezetett, sétáló meditációk váltogatják egymást az elvonulás öt napja során. Délelőttönként többnyire dharma-tanítások lesznek, és lehetőség nyílik majd kérdéseink felvetésére is.

A tanítások, meditációk, gyakorlatok angol nyelven hangzanak el, magyar nyelvű tolmácsolással

Vegetáriánus étkezés, kényelmes szállás, nyugodt, csöndes, szép környezet segítik gyakorlásunkat, elmélyülésünket.

A részvételi szándékot a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre elküldött jelentkező levéllel szükséges megerősíteni.

A regisztráció elkezdődött, és 20.000,- forint előleg befizetésével válik konkréttá (bankszámlaszám: 11707024-20491033, OTP Bank, Szelídmosoly Civil Társaság). Az előleg befizetésének határideje 2018. május 25.  A részvételi díj hátramaradó részét az elvonulás elején személyesen lehet majd rendezni.

Az elvonulás teljes részvételi díja 45.000,- forint, hat nap öt éjszakára. Sátorozást választva a költségek mérsékelhetők.

Szeretnénk az elvonulást azok számára is elérhetővé tenni, akiknek esetleg anyagilag nehezebben kivitelezhető, ezért ilyen jellegű kéréssel forduljatok hozzánk bizalommal, hogy megtaláljuk a legkedvezőbb megoldásokat.
Szeretettel várunk minden meditáció iránt érdeklődőt, és közösséghez tartozni vágyót elvonulásunkon!


http://www.szelidmosoly.hu            http://www.haromkincsvolgye.hu
 

 Három Kincs Völgye megközelítése