Buddhista elvonulás Jan Boswijk vezetésével 2017

Buddhista elvonulás Jan Boswijk vezetésével
2017.június 27-július 2.
Pannonhalma, Szent-Jakab Zarándokház

Tíz éve tart rendszeresen elvonulást Jan Boswijk, holland pszichológus, buddhista tanító Magyarországon. Mestere Thich Nhat Hanh vietnami zen szerzetes, a Lâm Tê՛ Dhyana Iskola 42. generációjának tanítója, akinek sok ezer követője van világszerte. 2004-ben Jan egy szertartás keretében „lámpást kapott” tőle, ami dharma tanítóvá avatta ebben a tradícióban.

Jan elvonulásain ennek a tradíciónak hagyományait, tanításait, rituáléit ismerhetjük, tapasztalhatjuk meg. Egy olyan irányzata ez a zen buddhizmusnak, amely szelíd útja a befelé fordulásnak, a meditáció hétköznapi alkalmazásának, nem utolsósorban a buddhista illetve nyugati pszichológia hatékony ötvözetének.

Jan személyisége ösztönzőleg hatott közösségünk létrejöttére, a Szanghán belüli együttműködésünkre, a tanítások feldolgozására, életmóddá válására is.

Az elvonulás öt napja során csöndes, vezetett, sétáló meditációk váltogatják egymást. Délelőttönként többnyire dharma-tanításokat hallgathatunk, lehetőség nyílik kérdéseink felvetésére is. Észrevételeinket, érzéseinket kisebb csoportokban (dharma-családokban) osztjuk meg egymással délutánonként.

Vegetáriánus étkezés, kényelmes szállás, nyugodt, csöndes, szép környezet segítik gyakorlásunkat, elmélyülésünket.

A részvételi szándékot a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre elküldött jelentkező levéllel, vagy Lehotzky Mártánál a +36 30 280-5617 telefononszámon szükséges megerősíteni. A regisztráció elkezdődött.

Az elvonulás költsége, sátor vagy szoba választása szerint 31 illetve 41000 forint, hat nap öt éjszakára, étkezéssel.

A Szangha lehetőséget biztosít az alapösszegtől való eltérésre igény szerint lefelé, a Szangha működésének segítő szándékával fölfelé.

 

Pannonhalma megközelítése 

 

r_image047.jpg

A weboldalon cookie-kat használunk a jobb működés érdekében