Kedves Barátaink!

Nagyon köszönjük az eddigi érdeklődést, de a korlátozott helyhiány miatt nem tudunk több jelentkezést elfogadni, csak esetleg várólistára, ha valaki visszamondaná 15-ig a részvételét.

 

Buddhista program Jan Boswijk vezetésével
2013. március 15. – 17.


Jan Boswijk mestere Thich Nhat Hanh, a Franciaországban (www.plumvillage.org) élő vietnami zen szerzetes, költő, író, békeaktivista, akinek sok ezer követője van világszerte. 2004-ben Jan egy szertartás keretében „lámpást kapott” tőle, ami dharma tanítóvá avatta ebben a tradícióban. A 2007 óta minden évben megtartott magyarországi elvonulások eredményeként létrejött a Szelídmosoly Szangha, melynek keretei között együtt gyakorolunk.

A program lehetőséget nyújt lelassulásra, pihenésre, épülésre. Ebben a légkörben a közvetlen tapasztalat által válnak érthetőbbé a buddhizmus tanításai és a buddhista pszichológiába is bepillantást nyerhetünk. Lesznek különféle (ülő, vezetett, illetve sétáló) meditációs gyakorlatok, előadások és tanítások, kisebb csoportokban folytatott beszélgetések.  Jan angolul elhangzó szavait tolmács fordítja.

A programot – világnézettől függetlenül – mindenki számára ajánljuk, aki érdeklődik a buddhista meditáció gyakorlása iránt. Előzetes tapasztalat nem szükséges, ugyanakkor tapasztalt gyakorlókat is szeretettel várunk.

A program NEM „ott alvós”, a helyszín a Tűzmadár alapítvány lesz (ahol 2010 tavaszán már tartottunk hasonló programot). Cím: Szent László Kórház, 1. pavilon 1097 Budapest, Gyáli út 5-7., a Nagyvárad tértől nem messze.

Időpont:
március 15-én, pénteken 10-19 óráig,
16-án, szombaton 9-19 óráig,
17-én, vasárnap 9-17 óráig.

A részvételi díj a három napra összesen 9.000 forint lesz, ami a helyszínen fizetendő. Egy vagy két napos részvétel csak indokolt esetben, szangha tagok számára lehetséges. Minden nap lesz közös ebéd, ennek költsége 1500 forint körül lesz naponta.

Jelentkezés és további információ Lehotzky Mártánál, a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

  

 

r_image018.jpg

A weboldalon cookie-kat használunk a jobb működés érdekében