Jan Boswijk látogatása 2012

Tanítások a szeretetről

Jan Boswijk dharmacharya előadása Thich Nhat Hanh zen mester tanításai szerint

2012. február 3-án pénteken 18.00-20.30
Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartásterme, Budapest IX. Börzsöny u. 11.


Ezen az estén mélyebb bepillantást nyerünk a négy Mérhetetlen Brahmavihárába: a szeretetbe, az együttérzésbe, az örömbe és a szeretetteljes egykedvűségbe. Mit jelentenek valójában? Hogyan gyakorolhatjuk őket, és mi lehet ennek az eredménye? Hogyan kapcsolódnak más buddhista gyakorlatokhoz? A program dharma beszédből és rövid vezetett meditációkból áll majd, utána Jan válaszol a kérdésekre.

Thich Nhat Hanh (1926-) fiatal szerzetes volt, amikor elkezdődött a vietnami háború. Társaival együtt elhagyta a kolostor zárt világát, igyekezett mindent megtenni a szenvedők megsegítésére. Később Franciaországban telepedett le, leszármazási vonalának 43. pátriárkájaként megalapította az Order of Interbeing (Kölcsönös Létezés) szerzetesi rendet. 1982-ben létrehozta a Plum Village meditációs központot, amelybe minden évben több ezren látogatnak el a világ minden tájáról.    Korunk egyik legnagyobb hatású buddhista tanítója.

Jan Boswijk, A Béke Igaz Közvetítője (1944-) pszichológus, pszichoterapeuta, a Hollandiában működő Boswijk Intézet alapítója (www.centrumboswijk.nl). 1998 óta tagja a Kölcsönös Létezés Buddhista Rendjének (Buddhist Order of Interbeing), Thich Nhat Hanh zen mester 2004-ben avatta dharma tanítóvá. Elsősorban Hollandiában, Belgiumban és Németországban tartott programokon és elvonulásokon tanít, osztja meg a dharma tanításokat. Különleges kapcsolatot ápol Magyarországgal, ahol évente kétszer buddhista elvonulást vezet.

Mindenkit szeretettel várunk, akit érdekel a buddhizmus gyakorlata. Semmiféle előzetes elméleti vagy gyakorlati ismeret nem szükséges. A részvétel ingyenes, de hozzájárulást Jan útiköltségének fedezéséhez elfogadunk. Kapcsolat: Danka Miklós, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..
 

lt

 

 

Tan Kapuja Buddhista Főiskola térkép

r_image133.jpg

A weboldalon cookie-kat használunk a jobb működés érdekében