Buddhista elvonulás Jan Boswijk vezetésével 2017.június 27-július 2. Pannonhalma, Szent-Jakab Zarándokház
Tíz éve tart rendszeresen elvonulást Jan Boswijk, holland pszichológus, buddhista tanító Magyarországon. Mestere Thich Nhat Hanh vietnami zen szerzetes, a Lâm Tê՛ Dhyana Iskola 42. generációjának tanítója, akinek sok ezer követője van világszerte. 2004-ben Jan egy szertartás keretében „lámpást kapott” tőle, ami dharma tanítóvá avatta ebben a tradícióban.

Tovább a hírhez...

A Szelídmosoly Buddhista Szangával egy kiutazást tervezünk a Thich Nhat Hanh által alapított franciaországi Plum Village-i központba is. A kinti elvonulás 8 napos, és a szokásos programot tartalmazza: ülő-, vezetett-, sétáló meditációk, örömteli munka, dharma-tanítás, dharma-megosztás, stb, kötött napirenddel. A Plum Village-i elvonulás különlegessége, hogy családok, így gyermekek is részt vehetnek, két korcsoportban: 6-12, ill. 13-17 éves korig.

Tovább a hírhez...

Buddhista elvonulás Jan Boswijk vezetésével Három Kincs Völgyében 2016. június 28. - július 3.
Jan elvonulásain ennek a tradiciónak hagyományaihoz, tanításaihoz, rituáléihoz kerülhetünk közelebb. Egy olyan irányzata ez a zen buddhizmusnak, amely szelíd útja a befelé fordulásnak, a meditáció hétköznapi alkalmazásának életünkben, nem utolsósorban a buddhista illetve nyugati pszichológia hatékony ötvözetének.....

Tovább a hírhez...

Érintsük meg a boldogságot és alakítsuk át a szenvedést
Cuong Lu zen tanító előadása
2016. február 5-én, pénteken 18.00-20.30
Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartásterme,
Budapest IX. Börzsöny u. 11.

Tovább a hírhez...

Oldalainkat 5 vendég és 0 tag böngészi

r_image129.jpg